SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. márc. 14.


Szerkesztő

  • esemény

Lukács-nap 2024. március 14. 

Intézményünk több mint 30 éve (1991) vette fel a „győri Petőfi”-ként is ismert Lukács Sándor fiatal ügyvédnek, a Győrben zajló ’48-as események egyik legfontosabb vezéregyéniségének a nevét.

Lukács-nap 2024. március 14. 
A 2024. március 14-én megrendezésre kerülő diáknapon egy színvonalas zenés játékkal emlékeztünk Lukács Sándor forradalomban betöltött szerepére. A produkció dalszövegeit és zenéjét Horváth Sándor kollégiumi nevelő szerezte, a műben szereplő kollégista tanulók felkészítésében Polgár Éva és Boros Attila kollégák segédkeztek.
A színvonalas ünnepi műsor keretén belül került sor az iskola által szervezett regionális versenyek díjátadóira. Elsőként az 5-6. és 7-8. osztályos általános iskolás kisdiákok számára összeállított Lukács „Kis Mérnökök” reáltantárgyakhoz kapcsolódó, játékos, logikai versenyének dobogósai vehették át büszkén és örömmel az értékes tárgyjutalmakat. A továbbiakban a középiskolai regionális Versíró versenynek a kiemelkedő alkotásait is szép díjakkal jutalmaztuk.
Az ünnepi megemlékezés után több mint 35 különböző helyszínen számos érdekes és látványos előadás, bemutató, műszaki és szórakoztató vetélkedő várta a lukácsos diákokat.
Iskolánk járműipari profiljának megfelelően a legnépszerűbb programoknak az autós bemutatók és az ehhez kapcsolódó versenyek ígérkeztek. Immár második alkalommal valósult meg a Győri Veterán Autó és Motorklub támogatásával az Oldtimer autók felvonulása az iskola belső udvarán, ahol az érdeklődők megcsodálhatták és ki is próbálhatták a régebbi korokból származó, tökéletesen felújított járműveket. Elfogadta felkérésünket Szujó Zoltán a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, aki Kálmán Péter közreműködésével izgalmas gokart bemutatóval nyűgözte le a közönséget. E bemutatók mellett a diákok bepillantást nyertek a Rally autók és az RC –autók, modellautók világába is.
Az „autós” programok mellet a diáknapot különböző hasznos és látványos előadások is színesítették. A győri Polgármesteri Hivatal támogatásával közel 200 diákunk hallgathatta meg Tomi Rocky érzékenyítő előadását. Az ő élettörténetén keresztül megismerhettük egy igazi sportember valóban küzdelmes, de minden tekintetben tartalmas és izgalmas életútját, mely példaként állhat minden ember előtt. A Veszprémből érkező Pintér József c. rendőr főtörzszászlós baleset-megelőzési előadásával a biztonságos közlekedés életeket mentő fontosságára hívta fel a figyelmet. Major Péter illuzionista jóvoltából a matematikai feladványokat bűvésztrükkök segítségével is megismerhették az érdeklődő diákok. Dr. habil Hanula Barna a Széchenyi Egyetem docensének az autóverseny sportokról tartott előadása, valamint az Egyetem szimulációs E-sport bemutatója és versenye felejthetetlen élményekkel gazdagították a hallgatóságot.
Természetesen az idén sem hiányozhattak azok a népszerű szellemi, műszaki és vidám vetélkedők, ahol a tanulók megcsillogtathatták tudásukat és kreativitásukat, mint például: a műszaki expedíció, műveltségi, zenei, Netflix és mozi kvíz, kerékcsere, autós szépségverseny, CS-verseny, Cső-lego, és egyéb ügyességi játékok. A sportok kedvelői a kosárlabda, darts, asztalitenisz, sakk és Ninja Warriors, vagy a Honvédség által szervezett lézerpuska-lövészet sportágakban mérhették össze erejüket.
A Lukács-napi rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri SZC, a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Széchenyi Egyetem, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, az Arrabona Rally Club, a Kálmán Motorsport, a Veszprémi Rendőrkapitányság, a Sokoró RC Modell KSE, a Honvédség, valamint a Katasztrófavédelem képviselői is segítséget nyújtottak. A változatos és izgalmas programok valamennyi résztvevő lukácsos diák számára élményekben gazdag, de mindenképpen hasznos időtöltésnek bizonyultak.
A Lukács-napi programokról készült fotók megtekinthetők az iskola honlapján és Facebook oldalán.
Képek:
Videó az ünnepi műsorról:

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Lukács-nap - 2022. március 11.

Lukács-nap - 2022. március 11.

2022. március 11-én került megrendezésre, immár több éves hagyományra visszatekintve iskolánk diáknapja, a Lukács-nap. Az 1848. március 15-re, valamint Lukács Sándornak a „győri Petőfi”- nek a forradalomban játszott szerepére emlékező, színvonalas ünnepségen tiszteletét tette a Győri SZC kancellár asszonya Gede Eszter és Csörgits Krisztián szakképzési főigazgató-helyettes úr is.

2022. márc. 11.


Lukács Iskola

Lukács-nap - 2023.

Lukács-nap - 2023.

2023. március 14-én, méltó módon ünnepeltük meg a már több éves múltra visszatekintő Lukács-Napot, mely az idei tanévben kiemelt fontosságú volt iskolánk életében. A jubileumi rendezvénysorozatot az iskola diákjai és oktatói egy közös LUKÁCS 200 szimbólumot megformáló flashmobbal indították, majd diáknapunk a hagyományos március 15-i ünnepséggel folytatódott.

2023. márc. 14.


szerkesztő

Címzetes Mesteroktató elismerés kollégánknak!

Címzetes Mesteroktató elismerés kollégánknak!

Büszkeséggel és örömmel töltötte el iskolánk oktatói testületét a hír, hogy Herold Lívia a győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium oktatója 2024. március 14-én a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér aulájában egy ünnepélyes rendezvény keretében vehette át a Címzetes Mesteroktató elismerést.

2024. márc. 14.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium