SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2022. márc. 11.


Lukács Iskola

  • esemény

Lukács-nap - 2022. március 11.

2022. március 11-én került megrendezésre, immár több éves hagyományra visszatekintve iskolánk diáknapja, a Lukács-nap. Az 1848. március 15-re, valamint Lukács Sándornak a „győri Petőfi”- nek a forradalomban játszott szerepére emlékező, színvonalas ünnepségen tiszteletét tette a Győri SZC kancellár asszonya Gede Eszter és Csörgits Krisztián szakképzési főigazgató-helyettes úr is.

Lukács-nap - 2022. március 11.

2022. március 11-én került megrendezésre, immár több éves hagyományra visszatekintve iskolánk diáknapja, a Lukács-nap. Az 1848. március 15-re, valamint Lukács Sándornak a „győri Petőfi”- nek a forradalomban játszott szerepére emlékező, színvonalas ünnepségen tiszteletét tette a Győri SZC kancellár asszonya Gede Eszter és Csörgits Krisztián szakképzési főigazgató-helyettes úr is. A forradalmi eseményeket az 1/9.G és 12.C osztály tanulóinak előadásában, dramatizált formában tekinthették meg a 9. évfolyamos diákok és meghívott vendégeink. A szereplők felkészítésben Polgár Éva és Vinkovits Barbara kollégák vettek részt, munkájukat elismerés illeti. Az ünnepség keretén belül köszönthettük az iskola által szervezett Regionális Vers-és Prózaíró Pályázat díjazottjait. A megemlékezés után 38 különböző helyszínen számos érdekes, szórakoztató és hasznos program várta a lukácsos diákokat.

Tanulóink különböző szellemi, műszaki és vidám, játékos vetélkedőkön mérhették össze tudásukat, műveltségüket, valamint rátermettségüket, mint például: műszaki activity, logikai, műveltségi, zenei, vagy angol kvíz, autószerelési, számítástechnikai, programozási versenyek, bűnmegelőzési vetélkedő, ügyességi játékok (csocsó, élő társas, szabaduló szoba, képkereső) A sportokat kedvelők a labdarúgás, kosárlabda, darts, asztalitenisz, Ninja Warrior, erőemelés, hagyományőrző triatlon, vagy a Honvédség által szervezett lövészet sportágakban is összemérhették erejüket.

A vetélkedők mellett különböző témákban előadások és bemutatók is színesítették a diáknapot. Dr. habil Hanula Barna a Széchenyi Egyetem docensének az autóversenyekről és belső égésű motorokról, vagy Piri András a Q-Service hálózat vezetőjének az önmenedzselés témakörében tartott előadásai felejthetetlen élményekkel gazdagították a hallgatóságot. De népszerűek voltak a hagyományos, valamint újabb bemutatók, előadások is: E-motor előadás, a Borsodi Műhely cégbemutatója, HR-előadás, katasztrófavédelmi, környezetvédelmi előadás, valamint a tanulóink saját autóinak szépségversenye. A szakmai bemutatókon: a virtuális oktató szimuláció, a méréstechnika, a műszaki rajz, az ipari robotok, a forgácsolás és a díszkovácsolás újdonságaival is megismerkedhettek diákjaink. A lukácsos lányok pedig a Digitális Közösségi Térben készíthettek húsvéti ajándékokat, saját alkotásokat. A Lukács-napi rendezvény sikeres lebonyolításában a Győri SZC, valamint több partnercég és támogató: a Széchenyi Egyetem, az AUDI, a Borsodi Műhely Kft., az Intercars, a H-ECO-TECH, a katasztrófavédelem és a honvédség is segítséget nyújtott. A változatos és izgalmas programok valamennyi résztvevő lukácsos diák számára élményekben gazdag, de mindenképpen hasznos időtöltésnek bizonyultak.

Képek az iskolánk facebook oldalán találhatóak

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Szülői értekezlet

Szülői értekezlet

Szülői értekezlet időpontjai

2024. szept. 17.


szerkesztő

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG A LUKÁCSBAN - 2024.

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG A LUKÁCSBAN - 2024.

A jól megérdemelt nyári pihenés és feltöltődés után 2024. szeptember 2-án a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium diákjai számára is megkezdődött a 2024/2025. évi tanév.

2024. szept. 2.


szerkesztő

Tájékoztatás a 2024-es őszi érettségi vizsgákról

Tájékoztatás a 2024-es őszi érettségi vizsgákról

Tájékoztatás a 2024. október-novemberi (őszi) vizsgaidőszakban szervezett érettségi vizsgákról.  Jelentkezési határidő az őszi közép és emelt szintű érettségi vizsgákra:  2024. szeptember 5.

2024. aug. 28.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium