SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. nov. 15.


Szerkesztő

  • esemény

„Biztos szakma, biztos jövő” - „Nyitott Kapuk” rendezvény iskolánkban

Rekordszámú, több mint 600 érdeklődő előtt hatalmas sikerrel zajlott le a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium „Nyitott Kapuk” pályaválasztási rendezvénysorozatának első napja.

„Biztos szakma, biztos jövő” - „Nyitott Kapuk” rendezvény iskolánkban

Az iskolát és a duális partnercégeket bemutató előadások, látványos interaktív szakmabemutatók, a különböző nagyvállalatok (AUDI, Nemak, Rába, Eaton, Leier, For-Top Kft., Delta-Tech Kft. Inter Cars, Q-service, AOE, Győri Autóközpont Zrt.), valamint a Széchenyi Egyetem és a GYVÁKK standjai várták a 2023. november 8-án megrendezett Nyitott Kapuk rendezvényen a hozzánk ellátogató pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket.

A rendezvénysorozat első napján kb. 600 érdeklődő kisdiákkal és szüleikkel sikerült közelebbről is megismertetni a Lukácsban zajló szakmai képzést, az iskolában folyó magas szintű oktató-nevelői munkát, tehetséggondozást. A zsúfolásig megtelt színházteremben Szentpéteri Marianna igazgatónő prezentációja, valamint az Audi Hungaria ZRT szakképzési koordinátorának, Hollenczer Lajos úrnak előadása után a vendégek az iskola tanműhelyének különböző helyszíneit (robotika, mechatronika, pneumatika, gépi forgácsoló, CNC kabinet, gyártósori szimuláció, szerszámkészítő, gépjármű mechatronikai technikus, karosszérialakatos, járműfényező, épületgépészeti kabinet, mérőszoba, Lego-robot) járták körbe. Interaktív bemutatók keretében sikerült bepillantást nyerniük a nálunk oktatott szakmák világába, tájékoztatást kaptak a duális képzésről és az elhelyezkedési lehetőségekről, sőt a legkorszerűbb berendezésekkel, gépekkel, szimulációs eszközökkel közelebbről is megismerkedhettek.

A „Nyitott Kapuk” rendezvényen jelen voltak az AUDI-nál gyakorlatukat töltő német diákok is, akik szintén kipróbálhatták a szakmájukhoz kapcsolódó új technológiákat.

Kedves 7-8. osztályos diákok! Kedves Szülők! Köszönjük a megtisztelő figyelmüket, az érdeklődést, az aktivitást a pozitív, elismerő visszajelzéseket! Akik nem jutottak el az első nap hozzánk, őket nagy szeretettel várjuk a „Nyitott Kapuk” folytatásán 2023. november 15-én, szerdán (15.00-17.00) és november 17-én (9.00 – 11.00), pénteken.

A jövő év szeptemberében pedig már igazi lukácsosként várunk minden, műszaki területek iránt érdeklődő kisdiákot. Addig is eredményes munkát és sok sikert kívánunk az írásbeli felvételi vizsgákhoz!

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Megemlékezés az 1956-os forradalom eseményeiről

Megemlékezés az 1956-os forradalom eseményeiről

2023. október 20-án iskolánkban az 1956-os forradalom eseményeit felidézve filmvetítéssel egybekötött megemlékezést tartottunk Vincze Veronika humán munkaközösség-vezető koordinálásával.

2023. okt. 20.


Szerkesztő

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai műhelyprogram sorozatának keretében 2023. 10. 17-én intézményünk, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium immár harmadik alkalommal adott otthont a Gépészet, Specializált gép-és járműgyártás, Elektronika és Elektrotechnika ágazatok közös szakmai konferenciájának.

2023. okt. 17.


Szerkesztő

Pályaválasztási ajánlatunk az általános iskolák számára

Pályaválasztási ajánlatunk az általános iskolák számára

A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium a 2023/2024-as tanévben a következő pályaválasztási, pályaismereti programokat ajánlja az általános iskoláknak, a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak és szüleiknek.

2023. okt. 1.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium