SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. okt. 17.


Szerkesztő

 • Egyéb esemény

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai műhelyprogram sorozatának keretében 2023. 10. 17-én intézményünk, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium immár harmadik alkalommal adott otthont a Gépészet, Specializált gép-és járműgyártás, Elektronika és Elektrotechnika ágazatok közös szakmai konferenciájának.

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

A rendezvényen, melyet Szentpéteri Marianna a Lukács iskola igazgatója nyitott meg, megjelent a Győri SZC vezetősége: Gede Eszter kancellár, Hartyándiné Frey Aranka főigazgató, Győrfi Lászlóné szakképzési referens, valamint az IKK képviseletében: Hudacsek László Péterné szakmai igazgató.

A szakmai nap első előadója Menyhárt Péter, a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum igazgatóhelyettese a technikumi érettségivel kapcsolatos tudnivalókat ismertette a jelenlévő iskolák vezetőivel és oktatóival.

Iskolánk szakmai igazgatóhelyettese Horváth Péter a 2023. május-júniusban lezajlott interaktív szakmai vizsgák lebonyolítását és azok tapasztalatait értékelte.

Hollósi Tibor György a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója a Krétában fellelhető digitális tananyagegységekkel, majd Hegedűs József a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum oktatója a Moodle rendszer használatával ismertette meg a kb. 60 fős hallgatóságot.

A szakmai nap második részében Kraft Károly a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese prezentációjában kiválóan szemléltette az ágazati alapvizsga néhány mintafeladatát.

A konferencia befejezéseként Horváth Péter a Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója az „Ötlettől a megvalósításig” című előadásában választ adott az érdeklődőknek arra is: „Hogyan állítsunk össze egy jó projektfeladatot”?

A közös szakmai nap keretében a látogatók és az IKK munkatársai megtekinthették az iskolánk tanműhelyét és az Ipar 4.0 keretében átadott gyártósori szimulációs berendezést.

Az IKK őszi konferenciája a baráti és szakmai beszélgetések mellett a tavalyi évhez hasonlóan mindenki számára hasznos és a gyakorlatban is jól alkalmazható ismeretekkel zárult.

További cikkek a témával kapcsolatban itt érhető el.

GALÉRIA

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

2023_10_17_IKK_nap_01.JPG
2023_10_17_IKK_nap_03.JPG
2023_10_17_IKK_nap_02.JPG

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyitott kapuk rendezvény

Nyitott kapuk rendezvény

A 2023/2024-es tanévben is szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket iskolánk „Nyitott kapuk” rendezvényein.

2023. okt. 5.


Szerkesztő

Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

A mai kornak megfelelő korszerű hulladékgazdálkodás ismerete és a környezettudatos magatartás kialakítása, fejlesztése egyre nagyobb jelentősége lesz minden generációnál, de legfőképpen a gyermekek és fiatalok körében.

2023. okt. 4.


Szerkesztő

Kollégánk, Nagy Tibor Imre kitüntetése a Parlamentben!

Kollégánk, Nagy Tibor Imre kitüntetése a Parlamentben!

Büszkeséggel és örömmel töltötte el iskolánk oktatói testületét a hír, hogy Nagy Tibor Imre a győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium gyakorlati képzésért felelős igazgatóhelyettese a 2023. augusztus 20-i ünnepség keretében a Parlamentben vehette át a Magyar Köztársaság Elnöke által adományozott Magyar Bronz Érdemkereszt kitűntetést.

2023. aug. 22.


Szerkesztő


Partnereink

 • Audi Hungaria Zrt.
 • Széchenyi István Egyetem
 • NSZFH
 • Győri Szakképzési Centrum
SZC logo

Győri SZC


  • Intézmény logo
  • Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

   9027 Győr Mártírok útja 13-15.

  • Telefon: +3696/528-760

   E-mail: iskola@lukacssuli.hu

   OM azonosító: 203037/002


  2023Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium