SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. okt. 6.


Szerkesztő

  • Egyéb esemény

III. Győri Klimaexpo - 2023. 10. 05-06.

A Győri Önkormányzat szervezésében a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium diákjai és oktatói is meghívást kaptak a III. Győri Klimaexpo 10. 05-06. kiállításon való részvételre.

III. Győri Klimaexpo - 2023. 10. 05-06.

A program kiválóan kapcsolódott a szakmai képzés tananyagaihoz, ezért az időponthoz igazodva a gyakorlati órákon részvevő osztályokkal vettünk rész a kiállításon. A rendezvényt a Győri Olimpiai Csarnokban szervezték, ahová a kiállítás témájához illően elektromos buszokkal szállítottak bennünket, majd vissza az iskolába.

A rendezvény kifejezetten érdekes és elgondolkodtató volt. A kiállító cégek, valamint az iskolák is többféle interaktív feladattal várták a diákokat, az érdeklődő nézőket. A fiatalok szívesen vettek részt a feladatokon, kifejezetten érdeklődők voltak, és meglepetésünkre sok-sok ajándékot is kaptak a részvételükért.

A kiállítás fő témavonala a klímavédelem, fenntarthatóság volt. Ehhez kapcsolódó szempontok szerint megjelentek olyan cégek is, akik az iskolánk gyakorlati foglalkoztatóival is együttműködnek, mint pl. BÜCHL, Alcufer, akik a gépipar hulladékait hasznosítják.

Az élhetőbb/zöldebb városért projektek megvalósításához elektromos rollerek forgalmazói állítottak ki járműveket, de látványosnak és érdekesnek bizonyult az elektromos járművek fotótárlata is.

A Paksi Atomenergetikai Múzeum VR és interaktív bemutatói feladatai nagy sikert arattak a fiatalok körében.

A győri Széchenyi Egyetem több projektben is bemutatkozott: pl. az elektronikai eszközök design újra hasznosításában, vagy a SzEnergy Team az energiatakarékos városi kisautófejlesztéssel, és drónbemutatóval, többek között saját fejlesztésű, mezőgazdasági drónjukkal színesítette a kiállítást.

A városüzemeltetési energiafelhasználási újdonságokról a Győrszol standján kaptunk bemutatót.

A modern energetikai „elvárásoknak” megfelelően napelemmel foglakozó cégek standjai is jelen voltak, de a vegyszermentes háztartási csőhálózati vízkezelés lehetőségét is megismerhettük.

A Hild iskola a passzív ház tervezési ötleteivel szerepelt, illetve nagy sikere volt az interaktív 3D Domborzati „térképük” - nek is.

Az alábbi linken a Győri Önkormányzat által, az eseményt reklámozó összeállítást tekinthetjük meg, melyben többek között a Lukács Technikum diákjai is népszerűsítették a kiállítást: LINK

GALÉRIA

III. Győri Klimaexpo

2023_klimaexpo_04.jpg
2023_klimaexpo_01.jpg
2023_klimaexpo_03.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

A mai kornak megfelelő korszerű hulladékgazdálkodás ismerete és a környezettudatos magatartás kialakítása, fejlesztése egyre nagyobb jelentősége lesz minden generációnál, de legfőképpen a gyermekek és fiatalok körében.

2023. okt. 4.


Szerkesztő

Csapatépítés a Kutatók Éjszakáján (2023)

Csapatépítés a Kutatók Éjszakáján (2023)

A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium 11. AO osztályának tanulói Lelkes Géza és Lelkes Ildikó kíséretében, csapatépítő és tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten.

2023. okt. 2.


Szerkesztő

Lukácsos sikerek az Alprosys Kreatív Fizikaverseny döntőjében

Lukácsos sikerek az Alprosys Kreatív Fizikaverseny döntőjében

Sikerrel indult az új tanév a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban.

2023. szept. 22.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium